Vid Göteborgs Fotbollförbunds kick-off för göteborgsdomarna den 26 mars fanns GiFDK på plats för att informera och dela ut pris till årets domare och årets nybörjardomare 2013.

 

Årets Domare 2013

Fredrick

 

Fredrick Oppong

”För att under det senaste året påvisat en otrolig utvecklingskurva, alla i domarsverige är rungande överens om att denna domare fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Det är inte bara vi i GiFDK som tycker att domaren bör uppmärksammas med ett pris för sina goda prestationer utan även GT uppmärksammade domaren under förra året med priset Kristallpipan”

Fredrick Oppong, 22, har dömt fotboll i fem år och gjort en kometkarriär upp i seriesystemet. I år är han klassad som huvuddomare i division två och under året genomför han Steg-4 utbildning för att bli behörig att döma division ett herrar.

–          Jag är väldigt glad för priset som årets domare. Det gäller att aldrig ge upp för att nå sina mål. Mitt mål är att ta mig ända upp i seriesystemet, säger Fredrick.

 

Årets Nybörjardomare 2013

Nemanja

 

Nemanja Brankovic

Även Nemanja är 22 år gammal och fick pris som årets nybörjardomare 2013.
Nemanja gick nybörjarkursen våren 2013 och har haft ett framgångsrikt debutår. Gabor Bacso, coach för nybörjardomarna, ser en stor potential i den kollegiale göteborgsdomaren. Nemanjas mål med dömandet är att nå internationell toppnivå men han är medveten om den hårda konkurrensen.

–          Det känns fantastiskt kul och motiverande att vinna priset men jag har inte bara mig själv att tacka utan jag vill även rikta ett stort tack till min coach under det gångna året, Gabor Bacso, som hjälpte mig mycket med min utveckling.

 

Priserna delades ut av styrelsemedlemmar från GiFDK och de båda jubilarerna erhöll varsitt presentkort på Intersport samt en vandringsplakett respektive en minnesplakett. Vi riktar ett stort grattis till Fredrick och Nemanja och följer med spänning deras fortsatta domarkarriärer.