Abdinaser, även känd som Naser har på ett väldigt tryggt sätt klättrat i seriepyramiden och nu är det dags för nästa utmaning, att genomföra steg 4 för att bli behörig att döma i Ettan.

Grattis till uttagningen för steg 4! Hur känns det?
Det känns fantastiskt bra! Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet 😊

När började du döma fotboll?
Min steg 1 utbildning gjordes hösten 2016. Det är kul att många av de som gjorde utbildningen fortfarande är med och dömer.

Bästa minnet från en match du har dömt?
Enda gången jag har fått rysningar i samband med en fotbollsmatch var i Gothia Cup 2018 där jag fick döma finalen. Blåste min första frispark efter runt 50 sekunder och fick för första gången möta en lite större publiks reaktion.

Hur förbereder du dig inför match?
Den mentala uppladdningen börjar några dagar innan match då man börjar fundera på vad som kan hända, vad som förväntas och hur man vill agera i olika situationer. Sedan följer det praktiska med allt från att ringa kollegor till att få med sig allt man behöver till match. På matchdagen äter jag gärna så att jag känner att jag har energi men tillräckligt långt från matchstart så att jag känner mig lätt, en vetenskap. Sedan försöker jag skapa en bra känsla i mitt lag så att vi kan gå ut och prestera.

Bästa pepplåt?
Finns många olika men Verdansk av Dave är alltid bra.

Gräs eller konstgräs?
Finns inget bättre än en fin gräsplan!

Favoritplan?
Bläsebovallen där jag växte upp och fortfarande tränar.

Vilket tips hade du velat höra under ditt första år som domare?
Peter Bertlin brukar säga ”fokusera på det du kan påverka” och tycker att det är bra ord att leva efter.

Vi tackar Naser för intervjun och önskar dig all lycka under din kommande steg 4!