Göteborg hade hela tre domare som blev uppflyttade från div 3 till div 2, en av de var Victor som ställde upp för att svara på några frågor.

Grattis till uppflyttningen i Div 2! Hur känns det?
Tack! Det känns bra. Jag har varit där innan och gjorde comeback i serien efter skada. Jag satsade mycket på min kondition och det är kul att det har gett resultat.

Ålder?
29 år.

När började du döma fotboll?
November 2013.

Bästa minnet från en match du har dömt?
Gothia Cup finalen jag fick döma på Gamla Ullevi år 2015. Det var jättehäftigt att få en sådan match så tidigt i karriären.

Hur förbereder du dig inför match?
Jag förbereder mig dagen innan genom att packa väskan och kolla en extra gång hur jag ska ta mig dit om jag ska köra bil. Jag ser till att headseten är fulladdade och att jag inte har glömt något. Under seriematcher brukar jag kolla lagens placeringar för att ha koll.

På plats så är jag avslappnad och har kul med kollegorna och skojar. Jag gör det inte komplicerat, utan jag kör min genomgång och värmer upp i lugn och ro och ser till att hälsa på tränarna och spelarna jag går förbi under uppvärmningen då man ses ofta under seriespelen.

Helgmatch mitt på dagen eller kvällsmatch på en vardag?
Jag gillar kvällsmatcher på vardagar.

Gräs eller konstgräs?
Gräs. Det blir mer kontrollerat spel och bollen studsar mindre.

Andra intressen förutom dömandet?
Det finns många andra. Racketsport, golf, basket, bilar, klockor, videoredigering, och att tävla i olika grejer.

Vilket tips hade du velat höra under ditt första år som domare?
Hur man blåser korrekt i en visselpipa. Jag råkade lära mig det själv på en match att man ska använda tungan för att få ett skarpt och konsekvent ljud.

När jag var ny domare tränade vi ihop en gång under kursen på att blåsa men inte hur man faktiskt ska blåsa i en visselpipa. Så jag bestämde mig för att göra en video på detta riktat mot nya domare då visselpipans användning är jätteviktig oavsett vilken nivå man dömer i.

Nu har vi också fått in detta i Gothia Cup utbildningen på Kviberg för nya domare där jag är en av instruktörerna. Så det är något jag önskade att jag hade fått tips på direkt i början och inte lärt mig på egen hand.

Vi tackar Victor för svaren och önskar dig lycka till under säsongen!