Vid GiFDKs årsmöte den 5 mars 2014 blev Robin Wilde enhälligt vald till ny ordförande. Robin tar över efter Bartek Svaberg som efter två år på posten väljer att trappa ned.

GiFDK profilbilder 114 förminskad

Grattis till ordförandeposten, Robin!

Tack så hemskt mycket. Det ska verkligen bli jättekul att få ta större ansvar i en så fantastiskt klubb som GiFDK är.

Du tar nu över efter Bartek Svaberg, hur tror du det kommer märkas i klubben?

Det är väldigt svårt att säga eftersom att Bartek har gjort ett kanonjobb under den tid som han har suttit som ordförande. Men det är väl också det som gör vårt jobb i styrelsen roligt. Att vi kan bygga på det som redan är bra och försöka göra det ännu bättre. Vårt mål i år är att aktivera ännu fler medlemmar kring aktiviteter och andra områden för att få en mer levande klubb.

Kan du berätta lite om vem du är och din bakgrund?

Jag är en 26 år (snart 27) gammal fotbollstokig kille som sen i höstas har börjat studera Systemvetenskap på Göteborgs Universitet. Född och uppvuxen på Hisingen i stadsdelarna runt Lundby, Biskopsgården och Länsmansgården. Numera bor jag i Olskroken och trivs jättebra där. Min fotbollsbakgrund som spelare är inget jag skryter om men vid 15 års ålder började jag av en slump att döma fotboll och från att till en början döma för att det var en god inkomstkälla till att numera vara min absoluta favoritsyssla tycker jag är ganska fantastiskt.

Vilka är de viktigaste frågorna för GiFDK som du tillsammans med styrelsen kommer fokusera på i år?

Förutom att vi ska göra det vi främsta vi finns till för, alltså att ta hand om våra medlemmar i form av stöd i olika frågor, så kommer vi att tillsammans med medlemmarna försöka att aktivera fler i klubben.

Det som dock är den absolut viktigaste frågan för mig är att vi ska ha domare som inte känner sig hotade när de utför sina uppdrag. Jag tycker att det är oerhört olyckligt att vi flera gånger om året får höra om domare som känner sig hotade när de utför sina uppdrag och det är något vi alla måste försöka göra något åt. Det ska inte få förekomma då fotboll är något som ska vara roligt för alla inblandade parter.

GiFDK arrangerar flera medlemsaktiviteter under året, kan du berätta lite kort om dem?   

Som jag nämnt tidigare så har vi i styrelsen ett mål i år med att aktivera fler medlemmar och där spelar medlemsaktiviteterna en väldigt stor roll. Dessa aktiviteter är något som har varit oerhört uppskattade utav de få medlemmar som dyker upp och vi gör allt för att fler ska dyka upp. Aktiviteterna i sig är väldigt varierande. Vi har precis haft en deklarationskväll där vi samlades och hjälpte våra domare att gå rätt i deklarationsdjungeln. Sen efter det dyker det upp en fotbollsmatch och i sommar hoppas jag att vi kan upprepa förra årets nykomling som var min personliga favorit, nämligen ett domarsymposium. Vi bjöd in en elitdomare, en elitspelare och Christian Olsson från Radiosporten som moderator för att prata om allt mellan himmel och jord som rör fotbollen men framför allt hade vi fokus på respekten mellan spelare och domare. Vad kan vi göra för att det ska bli bättre? Som medlem är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@gifdk.se med synpunkter och förslag.

Du gör ditt första år som ordinarie assisterande domare i Superettan, hur ser du på säsongen?

Ett av mina mål som domare var att jag på något sätt ville nå upp till elitnivå och nu när jag är det känns det oerhört roligt. Jag har trots allt jobbat för det i tolv år så det var oerhört skönt att få beskedet om uppflyttningen till i år. Nu är det bara att fokusera och se till att säsongen 2014 blir min bästa säsong någonsin.