information_fb
Här kommer lite information om domarkläderna 2014.

Som ni vet är det ju fotbolls VM i Brasilien nästa år och då har adidas tillsammans med FIFA tagit fram en ny kollektion tröjor.

Att det var en ettårig kollektion för 2013 på domartröjorna fick ni reda på förra året när SvFF bytte leverantör från UMBRO till adidas.
Vad som gäller nu både tidsmässigt (2014-2015) och färgmässigt är följande:

·         Färgerna på domartröjorna är marinblå, gul och röd. Byxor och strumpor marinblå

·         Långärmad kommer att finnas i mindre storlekar än de som funnits i år i färgerna marinblå och gul

·         I mitten av oktober fastställs domarkatalogens innehåll

·         5-6 november har Intersport sin träff med butikerna och lanserar kollektionen

·         1 december finns kläderna tillgängliga att beställas från adidas av butikerna, samtidigt skickas domarkatalogen ut

SFDF har kraftigt protesterat mot att den svarta färgen försvinner i den nya kollektionen men beslutet är tagit av FIFA på internationell basis. Vi trodde inte i vår vildaste fantasi att svart skulle försvinna som huvudfärg på domartröjorna så därför har vi haft extra möte med SvFF och Intersport centralt för att försöka nå en lösning för våra breddomare, men de kan inte påverka beslutet FIFA tagit.

De som måste bära adidaskollektionen är domare i SvFF serier. Detta kan komma innebära att både svart och marinblå tröja bärs samtidigt av ett domarteam vilket instruktörerna får acceptera.

Domare i distriktsserierna kan även fortsättningsvis bära vilken färg de vill, men de nytillkomna måste då köpa den marinblå. Teamen bör dock ha samma kollektion oavsett tillverkare.

Intersport kommer även fortsättningsvis vara enda leverantören av tröjor med SvFF logotyp på.

Om ni vill se den nya kollektionen finns den på:

http://www.refereeworld.com/catalog/index.php?cPath=80015&osCsid=6aa6fbd1fcef892ef0dc7cedc929e277