Förra helgen debuterade vår ordförande Robin Wilde i landets högsta serie. Platsen var Borås Arena där Elfsborg tog emot Gefle lördagen den 7 maj. Hemmalaget gick segrande ur striden med 2-0 inför 6016 åskådare.  

Elfsborg-Gefle 20160507

Från vänster till höger; Joakim Flink, Alexander Pavlovic, Johan Hamlin och Robin Wilde.

 

Hur var debuten, Robin?

– Först och främst var det givetvis otroligt roligt och lite nervöst att få debutera i landets högsta serie. Borås Arena är en väldigt trevlig arena att komma till så även det var roligt. Att jag sen fick ha med mig ett väldigt rutinerat och duktigt team var ett stort plus.

Teamet bestod av den erfarna domaren Johan Hamlin, assisterande Joakim Flink, med över 400 allsvenska matcher på meritlistan, och GIFDK:s Alexander Pavlovic som fjärdedomare.

– Matchen var händelserik för mig ur ett AD-perspektiv, många offsidebeslut som både var bestraffningsbara och icke bestraffningsbara. Det gällde att vara fokuserad hela tiden för att kunna ta korrekt beslut, säger Robin.

Har Allsvenskan alltid varit ett mål för dig?

– Jag har under i stort sett hela min snart 15 år långa domarkarriär haft det något abstrakta målet att ta mig så högt upp jag kan. När det började rulla på för ett par år sedan insåg jag att det skulle finnas en chans att ta sig till eliten och då satte jag det mer konkreta målet att få chansen i eliten, antingen som AD eller domare. För mig gick det bättre som AD och det målet uppnåddes för två år sedan med att jag blev ordinarie i Superettan. Väl i Superettan började man ju hoppas på chansen i Allsvenskan och nu när jag haft en match där hoppas jag primärt på att det ska bli fler, säger Robin.

Vad är nästa mål?

– Jag hoppas givetvis på att det någon gång få ta det sista klivet och ta en ordinarie plats i Allsvenskan. Det gäller dock att vara fokuserad i varje match, vara lyhörd för tips som kommer på vägen och fortsätta kämpa på så får vi se hur långt det bär, avslutar Robin.

GIFDK riktar ett stort grattis till vår ordförande och hoppas på fler matcher i Allsvenskan. Vi håller även tummarna för våra andra duktiga assisterande domare i eliten från Göteborg, Julia Magnusson och Niklas Nyberg i Superettan samt Joakim Amri Nilsson, som från och med i år är FIFA-AD.