2018 var det mitt andra år på Gothia Cup som domare. Första året (2017) inspirerade mig så mycket, gav mig så mycket erfarenhet, nya kontakter och självsäkerhet att jag anmälde mig igen trots massor av skavsår man fick den sommaren, domarbränna och viktminskning på 6 kilo. Samtidigt visste jag att man skulle träffa gamla och nya vänner, få feedback från duktiga instruktörer (UEFA-instruktör Stefan Wittberg och AD från Allsvenskan – Robin Wilde) och att man skulle vara på Grimbo hela veckan med alla dessa goa GIFDK-medlemmar!

Det var massa skoj direkt – uppvisningen i hur man värmer upp inför matcherna (man fick fint sällskap av erfarna domare från Allsvenskan!). Sedan fick man höra en del roliga och nyttiga saker från Robin och Stefan.

”Jag brukar säga att Gothia Cup är som Champions League fast för barn och ungdomar…”

Sedan fick man matcher och det roliga har dragit igång! Jag brukar säga att Gothia Cup är som Champions League fast för barn och ungdomar, man träffar så många nationaliteter, hör massa kommentarer på olika språk! Man tränar på att prata engelska och bemöta olika temperament.

Samtidigt fick man suveräna observationer som pricksäkert hittade ens svaga sidor och gav tips och konstruktiv feedback. 
Roligast var att döma i team, man utvecklas dubbelt så mycket då när man dömer tillsammans, man börjar känna varandra bättre – en del kollegor fortsätter man att döma tillsammans sedan i distriktet.

Atmosfären på Grimbo var så avslappnad, man umgicks en del med domarkollegor, vi grillade tillsammans en kväll (hann lagom innan grillförbudet) och man hjälpte varandra och ställde upp för varandra. Planerna ligger jättenära varandra och man har allt på 1-2 minuters gångavstånd.

”Redan efter en-två veckor var man beredd att göra det igen för att känna den glädjen och lyckan att vara med på fotbollsfesten!”

Veckan på Grimbo bara flög iväg, några av våra domarekollegor fick kanske en va de bästa Gothia Cup finaler – B18 final! 
Dagen efter sista dagen på Gothia kände man direkt att man saknar det hela! Visst var man trött, fötterna var söndersprungna igen, saltet fanns inte kvar i kroppen men redan efter en-två veckor var man beredd att göra det igen för att känna den glädjen och lyckan att vara med på fotbollsfesten!

/Roman

Gör som Roman! Anmäl dig till Grimbo under 2019 års Gothia Cup.

[wpforms id=”4111″]