Hur länge har du dömt fotboll?

-Det är min 10:e säsong

Hur känner du inför din första match i Superettan?

-Det känns kul. Jag har haft finger med i spelet ganska länge. Så man vet hur det funkar men samtidigt är jag här för att man har gjort något bra och fortsätta på resan.

Hur har förberedelserna sett ut inför matchen?

-Det är en match som är långt upp så har jag förberett mig hur jag ska ta mig upp. Jag har vilat i Stockholm en dag och sen åkt med mina AD därifrån. Jag valde att inte resa samma dag för då hade jag blivit trött efter flyg och väntandet. Jag valde därför att ta en extra dag.

Är det en fördel för dig att döma utan publik i din första match?

-Det här är unikt och jag är kanske den första att döma utan publik. Det är kanske träningsmatcher där det inte är någon publik men det är inte tvunget. Det är en speciell känsla, man hör spelarna och tränarna men jag ändrar inget oavsett om det är publik eller ej.

Känner du dina AD sedan tidigare?

-Ja, det är två riktigt bra AD (Christian och Josef) som har regelbundna matcher i Allsvenskan så jag känner mig trygg att ha dem.

 

Vi tackar Fredrik Oppong för pratstunden och önskar honom varmt lycka till med höstens utmaningar!

 

Intervjun utförd av Samarth Katyar