Idén om att möta en annan domarklubb i en fotbollsmatch uppstod tidigt under året 2015. Efter att under året ha undersökt möjligheten och potentiella motståndare föll valet på Jönköpings fotbolldomarklubb (JFDK).
Den 13:e december mötte FC GIFDK Jönköpings motsvarighet i en spännande match…

Matchen mot JFDK började med en nygammal ide internt i GIFDK:S styrelse om att möta en annan domarklubb. Med nygammal menas att det tidigare har funnits en tradition av att skicka domare från Göteborg att möta andra domarklubbar. Målet med att möta en annan domarklubb var att utbyta erfranheter och knyta nya kontakter. Eftersom styrelsemedlemmen Bashar Hariri sedan tidigare har bott i Jönköping samt tillhört JFDK så ansåg styrelsen att matchen borde spelas mot just JFDK.

Under tiden som planeringarna utfördes kring matchen mot JFDK, spelades det en internmatch bland de domare som anmälde sitt intresse om att spela matchen mot JFDK.  Yonis Omar, Daniel Wadlert samt Bashar Hariri var personerna bakom uttagningen och fortsatta coachande av vad nu skulle kallas FC GIFDK.

Efter en lång period av planering och diskussioner med JFDK bestämdes det att matchen skulle spelas i Elmiahallen, Jönköping under söndagen den 13:e december.

FC GIFDK som nu bestod av en trupp av 16 domare (spelare) anlände till matchen med ett stort fokus och alla var mentalt taggade inför den stora matchen. Matchen dömdes utav tre välkända fotbollsspelare ifrån Jönköping. Målet var att de skulle få känna på hur det är att döma och sprida ett budskap till alla tittare om hur svårt det verkligen kan vara att döma en fotbollsmatch, oavsett om man dömer ensam eller i team. FC GIFDK gjorde en stark insats genom hela matchen och vann med hela 1-7. Samtliga deltagare, domarna, JFDK, FC GIFK samt publiken var otroligt nöjda med matchen samt budskapet med matchen. Budskapet lyckades sprida sig genom median där både Jönköpingsposten samt Jnytt skrev om detta. Dagen avslutades med en trevlig middag tillsammans med domarna samt JFDK.

Vi tackar JFDK för deras engagemang i frågan och hoppas att en ny långvarig tradition är skapad!

Länk till Jönköpingspostens inlägg:

http://www.jp.se/article/haidari-hamnades-utvisade-domaren/

Länk till Jnytt:s inlägg:

http://www.jnytt.se/ombytta-roller-i-elmiahallen
Prat med kaptenerna Line up Halvtidssnack