För fjärde året i rad har GIFDK genomfört utbildning på Grimbo under Gothia Cup och även årets upplaga blev lyckad med bra insatser av engagerade domare

Årets utbildning dömdes utav 19 engagerade domare och likt förra året var det en konstellation av domare från lite olika distrikt. Vi var 10 från Göteborg, 6 från Västmanland och 3 från Västergötland. På instruktörssidan hade vi i år ett nytt ansikte på plats nämligen Stefan Wittberg som sedan 2013, då han avslutade sin aktiva domarkarriär, har jobbat som riksinstruktör, UEFA-instruktör och även observatör i svensk elitfotboll. Under sin aktiva karriär hann Wittberg bland annat med att döma närmare 400 allsvenska matcher, 200 internationella matcher, 2 EM och 1 VM. Kort och gott en oerhört erfaren person med meriter som få kan överträffa.

Veckan började redan på söndagen innan Gothia Cup där vi träffades för att köra praktisk domarträning. Under passet var alla medlemmar i GIFDK inbjudna att delta och vi fick även besök av 4 tyska kollegor som var på plats i Göteborg för att döma Gothia. Efter träningspasset var det dags att flytta in i utbildningslokalerna där vi körde turneringsinformation följt av närmare 3 timmas teori med Wittberg. Vi avslutade söndagen med VM-final och en bit mat.

Under veckan var det observationer och feedback för att utveckla domarna som gällde. Från VFDK var Mohammed Al-Hakim och Enzo Vesprini på plats för att hjälpa till och samtliga domare fick flertalet observationer där alla fick något att ta med sig för sin framtida utveckling. Mycket av fokus både under utbildning och i feedback från observation låg på samarbetsfrågor. En nyckel för att nå framgång som domare.

Måndagen, tisdagen, onsdagen och torsdagen fortlöpte på ett väldigt bra sätt och trots värme, några blixtrar, lite regn och framför allt långa dagar så var glädje och engagemang från samtliga deltagare. Som ett bevis för en väl genomförd vecka fick vi äran att döma fina slutspelsmatcher på fredagen på Valhalla och Kviberg men även möjligheten att nominera ett team till finalen i B18.

Det är med glädje och stolthet som GIFDK avslutar årets utbildning och vi tackar samtliga deltagare för en otroligt rolig och givande vecka. Tack!

Glädje Stolthet Ansvar