Hej alla domare,

Här kommer ett meddelande med anledning av senaste tidens attacker mot fotbollsdomare där våra domarkollegor blivit misshandlade, hotade och förnedrade på ett sätt som är fullständigt oacceptabelt. Vi står enade och vill få bort våldet för det hör inte hemma varken på fotbollsplanen eller i samhället.

Ni som domare är våra representanter på plats och det är av yttersta vikt att ni svarar för allas trygghet och säkerhet, spelarnas, ledarnas och inte minst er egna. Vid hot och/eller våld – BRYT matchen.

I samråd med Göteborgs fotbollsförbund vill vi uppmana och påminna alla duktiga domare att i de fall ni blir hotade, känner er otrygga eller inte kan garantera er egna eller assisterandes säkerhet, att med omedelbar verkan AVBRYTA matchen samt lämna spelplanen. Viktigt att vi börjar markera att spelare, ledares, publiks dåliga beteende inte hör hemma på en fotbollsplan.

Därefter är det av yttersta vikt att en rapport på matchens händelser skrivs och skickas in till Göteborgs Fotbollsförbund. Känner ni er osäkra på hur ni skall gå till väga kontakta er coach, Osman Yucel på förbundet eller er lokala domarklubb för att få guidning och riktlinjer på hur ni skall gå till väga.