Äntligen dags igen. Nu är det Bashar Hariri som står på tur. Läs om honom nedan!

 

 

 

Ålder?

25

 

När började du döma fotboll?

Våren 2012

 

Varför dömer du?

Främst på grund av min passion till fotbollen, men även att jag utvecklas som person för varje match som jag dömer. Det fantastiska med att döma fotboll är även att man får åka till platser, man vanligtvis inte hade åkt till och träffa många fantastiska personer.

 

Vilken/vilka divisioner dömer du som HD och AD?

Huvuddomare: Division 5

Assisterande domare: Division 3

Futsal

 

Största matchen du har dömt som HD eller AD?

Min nästa match är alltid min största match.

 

Hur förbereder du dig som HD/AD inför match?

Jag ser över lagens placeringar och hur deras senaste matcher har gått, för att få en bild av hur matchbilden kommer se ut. Dagen innan match kör jag ett lättare löp/cykelpass, då jag slappnar av psykiskt och fysiskt. Under matchdagen ser jag till att få i mig mycket vätska och slappnar av med lite musik.

 

Har du ritual innan match?

Har ingen direkt ritual, men jag gillar att skämta och skoja för att skapa en mer avslappnad miljö för mig och mina domarkollegor. Brukar även ha tuggummi innan matchstart, för att slappna av ytterligare.

 

Vad är det svåraste med att döma fotboll?

Det svåraste med att döma fotboll är att få alla nöjda efter matchen slut. En stor utmaning är även att få den “busiga” spelaren på planen till att bli den “skötsamma” spelaren, och jag har 90 minuter på mig.  

 

Andra intressen förutom dömandet?

Träna, umgås med familj och vänner samt titta på fotboll.

 

Din bakgrund som fotbollsspelare?

Jag började spela fotboll som 6-åring i IK TORD, en klubb i Jönköping, och slutade spela vid 20 års ålder då jag valde att börja döma fotboll.

 

Vilken är din favoritplan?

Santiago Bernabéu.

 

Nämn 3 av dina bästa domaregenskaper.

Löpstark, matchledning och ödmjuk.

 

Favoritspelare?

Jag måste välja två spelare: Zinedine Zidane och Ronaldinho. Bara namnen ger mig gåshud.

 

Favoritdomare?

Damir Skomina.

 

Favoritmat?

Enkelt. Okragryta (Bamya) med ris.

 

Favoritmusik?

Väldigt mixat men främst Hip Hop och R&B.

 

Föredrar du konstgräs eller naturgräs som domare?

Konstgräs, då det blir lite snabbare och mer teknisk fotboll.

 

0 grader eller 30 grader som domare?

30 grader, så man får man en fin “domarbränna”.

 

Regn eller snö?

Varmt väder med lite duggregn är det perfekta fotbollsvädret.

 

Favorit visselpipa?

Molten Valkeen alla dagar i veckan.

 

Långärmat eller kortärmat?

Kortärmat.