Granit Maqedonci som är Superettan HD har ställt upp på intervju.

Ålder?

28 år

När började du döma fotboll?

Började döma 2008.

Varför dömer du?

Dömde parallellt med att jag spelade fotboll. Vid 24 årsåldern slutade jag fotboll och satsade på domarskapet.

Varför dömer du?

Är elitdomare och dömer i superettan som HD.

Största matchen du har dömt som HD eller AD?

Största matchen publikmässigt måste varit Helsingborg – Degerfors.

Hur förbereder du dig som HD/AD inför match? 

Förberedelserna är väldigt olika. Försöker alltid att äta bra mat innan match, dricka mycket vatten. Annars försöker jag alltid tänka att det bara är fotboll, 11 mot 11 precis som det har varit sedan första dagen man började döma.

Har du ritual innan match?

Jag brukar alltid spela någon låt som taggar igång mig innan jag drar ut på plan. Det är olika låtar varje gång men alltid Hiphop! Mina AD får stå ut med det. Ritualer är bra men kan också vara något negativt den gången omständigheterna inte gör det möjligt för dig att utföra dina ritualer och därför har jag inga.

Vad är det svåraste med att döma fotboll?

Det svåraste men att döma fotboll är att inte låta sig påverkas av sina misstag.

Andra intressen förutom dömandet?

Jag gillar att träna, äta god mat, musik och att resa. Sen tittar jag mycket på fotboll, helst premier league.

Din bakgrund som fotbollsspelare?

Började spela när jag var 6 år och var aldrig riktigt bra men jag tränade och tränade och blev till slut duktig. Var uttagen till flertal läger men hade inte den mentala styrkan som krävdes för att hålla en hög lägstanivå. Var en snabb ytter länge tills jag blev en finlirare på mitten, à la Pirlo ?.

Vilken är din favoritplan.

Odenplan i Falköping. Där allt började.

Nämn 3 av dina bästa domaregenskaper. 

Det är spelförståelsen, kommunikationen och fysiken.

Favoritspelare?

Eden Hazard.

Favoritdomare?

Felix Brysch.

Favoritmat?

Äter det mesta. Chili corn carne eller en fin köttbit.

Favoritmusik?

Svag för svensk hiphop. Just nu är det mycket Mwuana.

Föredrar du konstgräs eller naturgräs som domare?

Föredrar naturgräs men det är enklare att döma på konstgräs.

0 grader eller 30 grader som domare?

30 grader alla dagar i veckan. Ogillar kyla!

Regn eller snö?

Regn före snö, defensivt.

Favorit visselpipa?

Har någon molten Dolphin för 150 kr ?.

Långärmat eller kortärmat?

Helst kortärmat