För första gången någonsin arrangerade GIFDK en utbildning under Gothia Cup. Fredagen den 17 juli avslutades en otroligt rolig och utvecklande vecka på Grimbo bollfält på Hisingen i Göteborg.

gifdk1

Det bjöds på fint väder, bra fotbollsunderhållning och många nya kunskaper och möten under Gothia Cup veckan och GIFDKs utbildning. Här är det Aubil, Aras och Anders som kopplar av i gräset mellan matcherna.

Idén till arrangemanget kom från den medlemsstyrda arbetsgruppen som tidigare i år togs fram för att utreda om det fanns något domarklubben kunde göra för att hjälpa våra medlemmar utvecklas i sitt matchledarskap. Resultatet blev ett förslag till Gothia Cup att ta över ett spelfält för att hålla utbildning under veckan.

gifdk

Avkoppling i solen för deltagarna. Från vänster Bashar Hariri, Niklas Nyberg, Danial ”Dani” Savari, Maral Mirzai och Anton Gustafsson.

Efter en del möten blev det klart att GIFDK skulle få ta över ansvaret för spelfält Grimbo bestående av fyra stycken elvamanna-planer. De 17 deltagarna instruerades av de oerhört kompetenta instruktörerna Leif Lindberg och Alexander Pavlovic och kunde med hjälp av deras feedback utveckla sitt matchledarskap. Under veckan spelades 172 matcher, varav 62 teammatcher, ute på Grimbos fantastiska spelplaner.

gifdk2

Deltagarna lyssnar på en av Leif och Alexanders genomgångar inne på Gothia Park Academy.

Deltagarna träffades redan på söndagen innan Gothia Cup började för presentationer av sig själva och av de eminenta instruktörerna. Tillfället bjöd även på lite utbildning där fokus var på AD-biten med Leif som expert och även lite om vad deltagarna kunde förvänta sig om veckan. Mängden matcher tydde på att det rent fysiskt och psykiskt skulle bli en tuff vecka och att det var viktigt att inte glömma bort att ha roligt.

gifdk3

Före detta EM- och VM-finaldomaren Leif Lindberg och division 1-domaren Alexander Pavlovic var instruktörer under utbildningen.

Måndagen startade i en rasande fart med en del teammatcher och efter varje sådan match en övergripande genomgång av Leif och Alexander. Syftet med veckan var att hitta de små sakerna att förbättra för att göra deltagarna till bättre matchledare. Det är oerhört svårt att hitta dessa saker på bara ett par observationer per år så vi hade en klar bild av vad vi ville uppnå. Trots mängden matcher hanns det med lite korvgrillning på tisdagen. Ett uppskattat inslag där deltagarna kunde tänka på annat än fotboll.

gifdk4

Korvgrillningen under tisdagen blev ett uppskattat inslag bland deltagarna. Här är det Anders Nilsson och GIFDKs Linus Melander som förser sig.

Redan på söndagen innan utbildningen började fick vi indikationer på att det skulle kunna vara så att vi fick skicka ett team till Gamla Ullevi för att få äran att döma en av finalerna. När detta blev klart stod Leif, Alexander och jag inför ett lyxproblem; att utav alla dessa 17 oerhört duktiga domare, ta ut fyra som skulle få leda matchen. Valet föll på ett team bestående av domare Maral Mirzai, assisterande Roberto Incorvaia och Robin Drakenhammar samt Danial ”Dani” Savari som fjärdedomare.

Efter fem dagars slit med långa dagar, värkande fötter, smilgropar, solbränd hud och väldigt imponerande domarinsatser från samtliga låstes omklädningsrummet för sista gången detta år. En härlig vecka med mycket bra insatser från hela gänget som avrundades med ett finalteam på Gamla Ullevi. Jag kan inte annat än att ge högsta betyg till alla för deras insats!

gifdk5

Finalteamet för G16 finalen. Från vänster Roberto Incorvaia, Maral Mirzai, Danial ”Dani” Savari och Robin Drakenhammar i Gamla Ullevis gångar innan matchstart.

Både deltagare och instruktörer uppskattade konceptet med att kombinera världens största ungdomsturnering med utbildning så diskussioner förs redan om hur detta ska utvecklas. Det är trots allt genom utbildning och erfarenhet vi blir bättre matchledare

Stort tack till alla deltagare som var med och till de medlemmar som tog sig tid för att komma ut och titta. Riktar även ett stort tack till Leif Lindberg och Alexander Pavlovic som med sin kunskap och erfarenhet kunde bidra till givande feedback till alla deltagare.

Håll utkik efter kommande evenemang i GIFDKs regi!

Robin Wilde
Ordförande

 

Deltagare under kursen

Adrian Hosseini

Anders Nilsson

Anton Gustafsson

Aras Abdy

Aubil Mario

Bashar Hariri

Bojan Trifkovic

Cavit Kinali

Danial Savari

Daniel Svensson

Ibrahim Calik

Jimmy Karlsson

Maral Mirzai

Mergim Rexhepi

Oguz Acikgöz

Roberto Incorvaia

Robin Drakenhammar