Bashar Hariri är ny i Göteborg och även ny i GIFDK. På årsmötet i februari blev han invald i styrelsen som suppleant. Möt chalmersstudenten som siktar mot division 3 inom en fyraårsperiod och som vill ta lärdom från alla i domarklubben.BasharHariri

Kan du berätta lite om vem du är och din bakgrund?

Mitt namn är Bashar Hariri och jag är 23 år gammal. Jag flyttade till Göteborg från Jönköping sommaren 2014 för att påbörja mitt mastersprogram på Chalmers tekniska högskola. Utöver mina studier så umgås jag mycket med vänner, familjen och tränar på gym.

När började du döma fotboll och varför?

Jag började spela fotboll i IK Tord redan när jag var sex år gammal. Jag fortsatte med att spela fotboll fram tills jag var 20 år och valde då att lägga skorna på hyllan. Orsaken var att jag inte hann med skolan på grund av den höga träningsdosen. Många av mina vänner hade då redan börjat döma och tipsade mig om att börja med tanke på att jag ville fortsätta vara aktiv inom fotbollen. Jag märkte ganska fort passionen till dömande och valde därför att fortsätta med det.

 

På vilken nivå dömer du nu och vad är ditt mål med dömandet?

Jag dömer idag i div. 7 herrar och har som målsättning att klättra upp i seriesystemet så fort som möjligt och ta lärdom av mina tidigare misstag.  Inom fyra år så skulle jag vilja se mig själv döma i division 3.

Hur kommer det sig att du har valt att engagera dig i styrelsen för domarklubben?

Jag kände att jag var redo för att ta det steget och engagera mig i styrelsen. Jag vill bidra med mina kunskaper och förhoppningsvis vara en del av resan i GIFDK:s utveckling. Men även ta lärdom av alla ambitiösa och duktiga personer i domarklubben.

 

Hur känner du inför arbetet med domarklubben?

Jag är otroligt positiv inför vårt arbete med domarklubben i år. Jag har en känsla av att GIFDK har en stor utvecklingspotential och att 2015 kommer bli det bästa året för domarklubben. Det kommer förmodligen inte bli lätt, men tillsammans med samtliga involverade så kommer vi lyckas. Jag brinner för frågan om domarens roll på fotbollsplanen. Jag hoppas att fler föreningar, men även åskådare förstår sig på hur det är att vara en domare och att spelarna har precis lika mycket ansvar som domarna.

Är det något du vill tillägga?

Min favoritklubb är Real Madrid 🙂