Välkomna till vår nya intervjuserie ”Vi möter”. I denna serie kommer ni att kunna få träffa vår styrelse, medlemmar och andra personer runt GIFDK. Här träffar ni vår ordförande Bartek Svaberg.

vimöter_bartek

 

[quote]Klubben är ju bara en förlängning av dess medlemmar[/quote]

 

 • Berätta lite om dig själv, vem är du?
  –  En glad, 32-årig, gift, enbarnsfar mitt i ett husbygge. En glad prick som är mån om min omgivning
 • Position i GIFDK?
  – Ordförande
 • Vilken nivå dömer du på?
  – Div 3 herrar. Förbundsdomare i Futsal med en landskamp på meritlistan. Har som högst varit klassad som AD i div. 1 med två matcher i Superettan, varav den ena en seriefinal, som största meriter.
 • Varför tycker du att det är viktigt att vara medlem i GIFDK?
  – Det är viktigt att domarna ställer upp för varandra. Om vi alla talar med en röst blir den en kraftig sådan. Därför är det viktigt att inte bara vara medlem
  utan även att engagera sig i klubben, delta på möten och vara delaktig i de diskussioner som förekommer. Det är också oerhört viktigt att klubben får reda
  på missförhållanden – utan information kan klubben inte agera. Klubben är ju bara en förlängning av dess medlemmar.
 • Vilka frågor brinner du för?
  – Domarnas arbetsmiljö är naturligtvis oerhört viktig. I och med att ett allt hårdare samhällsklimat smyger sig in även i fotbollen är det viktigt att slå vakt om
  att domarna kan utföra sitt värv utan att känna sig pressade eller hotade.En annan viktig fråga är naturligtvis att domarna skall behandlas juste och värdigt av sitt förbund. Om inte förbundet tar domarna och deras situation på allvar, vem skall då göra det?!
 • Vad gör du helst när du är ledig?
  – Ledig!? Vad är det?Skulle jag få en stund över ifrån arbete, hem, familj och domarrelaterade sysslor så tittar jag gärna på fotboll – gärna på den nivå där jag själv dömer. Utöver det har jag en stor vänkrets som jag försöker behålla. Jag tycker mycket om god mat och dryck i glada vänners lag.
 • Om du inte dömde fotboll, vad skulle du gjort då?
  – Det är oerhört svårt att svara på efter snart 10 år som fotbollsdomare. Antagligen skulle jag ha haft en framgångsrik civil karriär och tjänat en massa pengar. Troligen skulle jag också varit lätt rundlagd eftersom jag tycker om god mat och inget hade tvingat mig att motionera. 

 

[highlight]I nästa ”Vi möter” den 29/2 träffar ni Robin Wilde. Vår nya ledamot och klubbmästare.[/highlight]