Hej alla fotbollsälskande domare,

Vi söker nu faddrar till våra nyutbildade Steg 1 damdomare.

 

Vi söker dig som:

Du älskar fotboll och domarskap. Du vill lägga ner en del av din tid på att följa en damdomare under 10 matcher, du stöttar och guidar din adept med din erfarenhet som domare, med allt från planering inför en match till matchrapportering. Du ser detta som en utveckling för dig själv också och förhoppningsvis stannar din adept kvar i vår domarfamilj längre än bara ett eller två år.

Fadderskapet:

Fadderns viktigaste roll är att bidra med de lärdomar som man gjort under sin egen karriär. Faddrarna vet hur viktigt det är med stil och profil, de vet hur viktigt det är med rörelse och placering, de vet hur viktigt det är att reglerna sitter i ryggmärgen. Dessa erfarenheter kan faddrarna delge de nya domarna – anpassat till deras situation, naturligtvis – och på så sätt underlätta domarnas vardag. En annan viktig roll är den som bollplank. De nya domarna måste känna sig bekväma med att ställa sina frågor så att de kan göra rätt och känna sig trygga när de dömer. Bara din närvaro vid sidan av planen kommer göra att domaren känner sig tryggare och säkrare.

 

Krav vi har på dig som mentor:

  • Följa med din adept på hennes matcher
  • Fylla i fadderblanketten efter varje match och skicka in den till damcoachen enligt instruktionen (blanketten erhålles efter mentor uttagning)
  • Du får en skälig ersättning för din tid (300kr/match + reseersättning)

 

Ansökningsprocessen:

  • Du skickar in intresseanmälan med kort info om dig själv och varför vi ska välja just dig
  • Vi kallar till intervju
  • Vi genomgår en kortare utbildning (går igenom fadderns roll och fadderblanketten)

 

Är du intresserad av att introducera en ny kollega i domarfamiljen så hör gärna av dig till  info@gifdk.se Skicka in din ansökan senast 15/8