Landskamp P15 Sverige – Norge
Kongevi IP
2014-09-18
Kl 15:00

Då var det dags för landskamp mellan Sveriges pojklandslag och Norges pojklandslag ute i Kungälv. Landslagen hade mött varandra tidigare i veckan ute på Öckerö, där Sverige vann med 1-0 efter Brommapojkarnas talang Joel Asoro gjorde målet.

23

Det var ett fantastiskt väder där solen stod i zenit och hela 436 personer hade samlats för att beskåda landskampen.

Norrmännen var nu revanschsugna och det syntes tydligt i matchen då de inledde matchen med att vara offensiva och ställt mittfältet högt upp på plan. Det svenska pojklandslaget hade ställt upp med ett skånskt anfallspar från Malmö FF som visa sig vara ett vinnande koncept. I minut19 fick vi se Teddy Bergqvist lägga in en extra växel som sprang förbi Norges backlinje och inledde målskyttet. 7 minuter senare var det dags för hans klubbkamrat Oscar Krusnell att visa hur man gör 2-0, nästa Zlatans?

Matchen fortsatte och det erbjöds många tuffa situationer och härliga finter från de båda landslagen, en uppvisning av klass. Även här tog Joel Asoro möjligheten och tryckte in 3-0 som blev slutresultat för matchen.

Mycket bra arrangerat av Svenska Fotbollsförbundet, Göteborgs Fotbollsförbund och Konghälla IK, ett stort tack.

Huvuddomare: Joakim Östling, Ny Göteborgare, 22 år, Huvuddomare division 2.
Assisterande domare 1: Robin Wilde, Göteborg, 27 år, Assisterande domare Superettan.
Assisterande domare 2: Per Rehnlund, Hålanda, 30 år, Huvuddomare division 3.
Fjärdedomare: Adnan Busuladzic, Stenungsund, 33 år, Huvuddomare division 3.

Fyra snabba!

Robin: Kanelbulle på lördag eller pizza på söndag?
Pizza på Söndag.

Joakim: Ett derby i Göteborg eller ett derby i Västerås?
Ett derby i Göteborg.

Per: 10 000 likes på Facebook eller en allsvensk match?
En allsvensk match!

Adnan: En tidig match i Stenungssund eller en sen match i Göteborg
Sen match i Göteborg.

Önskar all lycka till Joakim som är med i ett talang- och mentorsprogram för domare och hoppas att få se Robin snart i Allsvenskan!